WEBShop

zonder

zorgen

WIJ NEMEN UW webshop ZORGEN weg!
ALTIJD EEN shop PASSEND BIJ UW WENSEN!

Waarom een Webshop?

Goed plan een eigen webshop beginnen. Maar wat komt er allemaal bij kijken om tot een succesvolle onderneming te worden?
Heeft u er ook over nagedacht waarom u een webshop zou beginnen? Is de aanleiding een leuk idee over een geweldig product dat u wilt gaan verkopen? Of heeft u een dienst die u wilt verlenen? Of wilt u een verblijf verhuren?

Wat zijn de voordelen van een webshop?

  • Het kan een goedkope start zijn. Een online winkel is niet zo heel duur als bijvoorbeeld een fysieke winkel. Dan moet er eerst een pand gevonden worden en dan huren, of zelfs kopen.
  •  Het kan een snelle start zijn. Een pand vinden en inrichten is niet nodig. U heeft uw webshop.
  • Het is ook een flexibele start met een wereldwijd bereik. Ook op vakantie kunt u uw shop online beheren. Alleen een internetverbinding is nodig om uw webshop te beheren.

Start zonder grote financiële risico’s. Uw webshop is goed naast uw huidige baan beginnen is een optie.

Eerste stap om te zetten is:

Onderzoek doen: Probeer uit te zoeken of er behoefte is aan uw mooie product. Als er al concurrenten zijn, is het altijd handig om te kijken wat zij goed doen en wat u eventueel beter zou kunnen doen.

Hoe moet een eigen webshop beginnen?
Oké u gaat ervoor. Net als ieder ander bedrijf moet u zich inschrijven bij de KvK. Mocht u plannen hebben om een grote webshop te beginnen, dan kan een bedrijfsplan maken zinvol zijn.

Stappenplan: wat valt er te regelen?

  • Een naam bedenken.
  • Zakelijke rekening: dit is niet altijd verplicht, maar wel heel handig. Zo haalt u privé en zakelijk niet door elkaar en vaak kan er worden gekoppeld aan een handig boekhoudprogramma.
  • Verzekeringen: kijk even goed of bepaalde verzekeringen nodig zijn. Vraag advies bij de KVK of uw verzekeringsagent.
  • Zorg voor goede algemene voorwaarden.
  • Check in uw gemeente of  een webshop beginnen mag. Bij inschrijving bij de KVK kunt u dat ook daar eventueel navragen, misschien weten zij daar meer over.
  • Administratie: zoals ieder bedrijf moet ook u een administratie bijhouden. Als u geen gebruikmaakt van de kleineondernemersregeling (KOR), moet u ook btw rekenen en btw-aangifte doen. (Let op dat als u zaken doet met het buitenland (dus inkoop of verkoop van uw producten), dat u dan met andere btw-tarieven moet werken én misschien ook Opgaaf ICP moet insturen. Check dat voor de start met de webwinkel.